Aktualnosti
Povijest
Bula
Biskup
Mapa biskupije
Središnje ustanove
Katedrala
Župe i svećenici
Školstvo
° TKI
° Paulinum
° Školski vjeronauk
° Augustinianum
Redovnici i redovnice
Caritas
Kršćani zajedno
Svetac tjedna
Duhovno štivo
Foto galerija
Knjiga dojmova
Linkovi

Hosanafest

ARHIVA: VIJESTI

13 2003
PROSLAVA O BLAGDANU SV. LEOPOLDA MANDIĆA NA PALIĆU

Na blagdan svetog Leopolda Mandića, 12. svibnja, održana je rekolekcija za subotičke svećenike u župnom dvoru na Paliću. Predavanje i prigodnu propovijed na zajedničkoj svetoj misi održao je vlč. Walter Dunkl iz Austrije. Svetu misu je predvodio mons. dr. Ivan Penzeš, biskup subotički.
CMO5 2003
MONS. DR. IVAN PENZEŠ ZAREDIO JE NOVE ĐAKONE U RIMU

Mons. dr. Ivan Penzeš, biskup subotički, 3. je svibnja u isusovačkoj crkvi Il Gesù u Rimu zaredio za đakona Mirka Štefkovića, bogoslova iz katedralne župe svete Terezije Avilske iz Subotice i Orcsik Károlya iz župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sente. Biskup Penzeš je zaredio još trojicu bogoslova iz Papinskog zavoda Germanicum et Hungaricum. Mirko Štefković je rođen 24. rujna 1977. u Subotici od oca + Ivana i majke Dominike r. Ivanković. Osnovno školovanje započeo je u rodnom Tavankutu, a nastavio u Žedniku. Srednju je školu završio u biskupijskoj gimnaziji "Paulinum" u Subotici, te studij filozofije i teologije u Rimu na Papinskom sveučilištu Gregorijana.

3 2003
U BAČU ODRŽAN DAN MLADIH

Tradicionalni Dan mladih održan u Baču 2. svibnja. Oko 300 mladih iz različitih župa i mjesta (Subotice, Sombora, Tavankuta, Starog Žednika, Futoga, Vajske, Male Bosne) odlučilo je provesti ovaj dan skupa, u druženju, razmišljanju i molitvi. Nakon okupljanja pred franjevačkom crkvom pozdrav mladima uputio je preč. Josip Pekanović, organizator ovog susreta već 25 godina. Od jedinog franjevca u samostanu, Josipa Špeara čuli smo interesantne podatke iz povijesti samostana. Svake je godine drugo geslo pod kojima se mladi okupljaju, a ove godine je "Evo ti majke!" (Iv 18,27). Bilo je novih lica, među kojima su i ovogodišnji krizmanici. Predavanje je održao mr. Andrija Kopilović, uslijedio je rad u grupama.Krizmanike (kojih je ove godine bilo najviše) predvodili su preč. Andrija Anišić, sestra Iva Bagarić i vlč. Željko Šipek. Papa je ovu godinu proglasio "Godinom krunice", stoga smo naročito razmišljali o krunici. Prvi razredi srednje škole obrađivali su Radosna, drugi razredi Žalosna, treći Slavna otajstva, a čevrti razredi skupa sa studentima i mladim radnicima razmatrali su nova Otajstva Svjetla.
Na Plenumu u 15 sati predstavnici svih skupina predstavili su zaključke do kojih su došli sa svojim suradnicima u grupi. Biskupska misa uslijedila je u 16 sati, ali nažalost bez srijemsko-đakovačkog biskupa mons. Gašparovića. Bog je dopustio da on zakasni i da dođe na kraj mise. Njegov ulazak u crkvu pozdravljen je gromoglasnim aplauzom.

/Zv/


Povratak na prethodnu stranicu Vrh stranice

 

Copyright © 2002 - 2006 Subotička biskupija - Sva prava zadržana. PHP code & design by Zoran Jurić.
Urednici Zoran Vojnić Tunić & Kovács Csaba.
Danas je
Vi ste posjetitelj broj: 1367117. Trenutačan broj posjetitelja: